3D-scanning en digitale productie biedt uitkomst bij gevelrenovatie Amsterdam 3D-scanning...
Lees meerSamen bereiken we meer. Als we de grenzen willen verleggen van wat er mogelijk is in de bouwwereld, is kennis delen cruciaal. Daarom zijn we blij dat we geselecteerd zijn voor het Autodesk Research Residency Program. De samenwerking met andere experts stelt ons in staat kennis uit te wisselen en onze expertise te versterken.
Exclusief netwerk
Autodesk is toonaangevend in software voor architecten, bouwers, ingenieurs, ontwerpers, fabrikanten, 3D-artists en productieteams, met producten als AutoCAD en Fusion. Het Research Residency Program is een samengesteld netwerk van bedrijven, academia en organisaties die de nieuwste toepassingen van Autodesk-software testen en evalueren.
Externe perspectief
“Het Research Residency Program houdt Autodesk in contact met wat er in de rest van de wereld gebeurt. Door dat externe perspectief binnen te halen, kunnen we in contact blijven met mensen en partijen die innoveren in gebieden waarin wij ook innoveren, maar misschien op andere manieren,” zegt Rick Rundell, senior director of Research Programs bij Autodesk.
Consistente workflow
Met de software wil BouwLab R&Do in de eerste plaats de robotfabricagemethodes verbeteren. “Ons doel is een consistente workflow”, zegt robotics engineer Levi Kieft. “We gebruiken nu verschillende softwareprogramma’s om codes te schrijven. Dat proces willen we versimpelen. Met een consistente workflow is het gemakkelijker om van design naar printen binnen één programma te krijgen.” Naast het potentieel voor grootschalig of betonprinten is BouwLab geïnteresseerd in de freesmogelijkheden van Autodesk en het vergroten van de designmogelijkheden tijdens workshops in de Technology Centers.
Multitasking robots
In het fieldlab van BouwLab staan twee robots die al samenwerken. “De ene print en de andere freest”, legt Levi uit. “Waar we naartoe willen is dat ze allebei tegelijk bewerken. Dat is mogelijk als we ze vanuit één programma aansturen, maar we hebben nog geen software gevonden die dat kan berekenen. Hopelijk biedt de software van Autodesk hiervoor een oplossing.”
Limieten
Het eerste wat de engineers gaan doen is simpele prints uitvoeren met verschillende software. Is het makkelijker, moeilijker, complexer? Levert het dezelfde kwaliteit op? Waar nodig passen ze de software aan. Levi Kieft: “Als alles werkt, vragen we onze designers om in een paar ontwerpen de limieten van de software op te zoeken. De generatieve software geeft ze meer vrijheid en de integratie van de workflow maakt complexere designs mogelijk. Lopen zij ergens tegenaan, dan proberen wij die obstakels weg te nemen. Zo komen we steeds een stap verder en kunnen we samen met de andere experts in het Research Residency Program groeien.”
Deel dit artikel
3D-scanning en digitale productie biedt uitkomst bij gevelrenovatie Amsterdam 3D-scanning...
Lees meerBouwLab R&Do presenteert op de Provada Future 2024 sessies over...
Lees meerBouwLab R&Do presenteert op de Provada Future 2024 sessies over...
Lees meerBouwLab doet mee aan het Autodesk Research Residency Program Samen...
Lees meerBouwLab R&Do
KVK: 81136102
BTW Nr: NL861948282B01
Hoofdkwartier, Living Lab
& Smart Industry Fieldlab
Oudeweg 91-95
2031 CC | Haarlem
Tel: +31 85 750 04 32
info@bouwlab.com
Kantooradres
Ruysdaelkade 79
1072AL | Amsterdam
BouwLab R&Do is mede tot stand
gekomen door: