Nieuws

BouwLab
Annette Prins

BouwLab op de Provada Future 2024

BouwLab R&Do presenteert op de Provada Future 2024 sessies over versnelling, digitalisering, AI en innovaties in de bouwsector. Maak kennis met de Versnellingsdialoog, ontmoet veelbelovende start-ups en leer hoe je parallel plannen in je organisatie kunt inbedden. Neem deel aan interactieve sessies en rondetafelgesprekken over modulaire, natuurinclusieve woonomgevingen en duurzame transities. Innovatie is leerbaar en toepasbaar in jouw bouwprojecten!

Lees meer
BouwLab
Annette Prins

Pilot Cells: toegankelijk testen

De Pilot Cells van BouwLab R&Do zijn de kraamkamers van de bouwsector. Nieuwe robotopstellingen waarin we nieuwe ideeën testen. Is het technisch haalbaar? Is het financieel interessant? Is het eindproduct van de gewenste kwaliteit? Robotic engineer Levi Kieft beantwoordt deze vragen het allerliefst met: ja. Dagelijks zoekt hij naar inventieve oplossingen.

Lees meer
3D-Printing
Roza

Toolbox 40-jarig bestaan Studio Piet Boon

Voor de tentoonstelling ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum, wilden zij hun toekomstvisie vertalen naar een tastbaar product. Samen ontwikkelden we de Material Box; een “blokkendoos” die het publiek de mogelijkheden van duurzaam design laat zien.

Lees meer
BouwLab
Lieke Mijnen

Docu innovatief bouwen: Slim, Snel en samen

We moeten meer bouwen, dat lijkt geen vraag meer te zijn. Maar hoe bouwen we voor de toekomst? Er is een groot woningtekort en we hebben te maken met een klimaatcrisis. Hoe bouwen we zonder het milieu enorm te vervuilen en hoe bouwen we snel veel nieuwe huizen? Kortom, hoe bouwen we slim?

Lees meer
Events
Lieke Mijnen

Bouwlab R&Do op de Provada

Rob Buren van Bouwlab R&Do nam de bezoekers op de Provada Future mee op een inspirerende tour langs digitale oplossingen voor de bouw en het beheer ervan.

Lees meer
Circulair
Lieke Mijnen

Bouwlab sluit zich aan bij Cirkelstad

BouwLab R&Do versterkt duurzaamheid in de bouwsector als Cirkelstad-partner In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is het essentieel dat de bouwsector zich ook

Lees meer
3D-Printing
Lieke Mijnen

3D-geprinte dakpan voor de Mariakerk in Haarlem Noord

Bij het bouwen en renoveren van gebouwen is het van cruciaal belang om de juiste onderdelen te hebben om het project succesvol af te ronden. Echter kan het voorkomen dat bepaalde specifieke onderdelen niet meer beschikbaar zijn, zoals het geval was bij het bouwbedrijf Holdorp. Deze partij was op zoek naar een specifieke dakpan voor de Mariakerk in Haarlem Noord. Alleen deze worden niet meer geproduceerd en zijn ook niet meer beschikbaar.

Lees meer
Events
Lieke Mijnen

De toekomst van gisteren – 9 maart

Het klinkt wellicht wat gek maar afgelopen week (9 maart 2023) was de toekomst van gisteren.
Wat? ‘De Toekomst van Gisteren’ is een nieuw evenement van BouwLab. En dat vond afgelopen week plaats in Haarlem bij dit Fieldlab voor de bouw.

Lees meer
Projecten
Lieke Mijnen

Innovatieworkshops

De Nederlandse bouwsector staat voor een brede variëteit aan grote, complexe uitdagingen, zoals een enorme nieuwbouwopgave, klimaat adaptief, emissievrij, circulair en bio-based bouwen. Daarbij ontbreekt het aan voldoende personeel, zowel kwantitatief als kwalitatief.

Lees meer