bouwlab op de
provada future 2024

Ben je op zoek naar vernieuwende inzichten en kansrijke samenwerkingen? Kom dan naar de Provada Future! Als inhoudelijk partner dragen we actief bij aan het platform. Naast interessante sessies bieden wij je de gelegenheid kennis te maken met de Versnellingsdialoog, een serious game die waardevolle handvatten geeft voor elk innovatieproces. Innoveren kun je leren!

Tijdens de Provada Future vind je ons ook op het BZK-plein. In samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken verzorgen wij dagelijks rondleidingen en spreekuren over versnelling en hoe digitalisering en parallel plannen daarbij kunnen helpen.

BouwLab R&Do verzorgt de volgende sessies op de Provada Future.

Dinsdag 11 juni, 12.15 – 12.45 uur
Van emotie naar feiten: wat kan digitalisering bijdragen aan participatie?

Hoe breng je de emoties van belanghebbenden en de rationele randvoorwaarden van een project met elkaar in balans? En hoe borg je dat deze balans resulteert in een beter resultaat?

Woensdag 12 juni, 12.15 – 13.00 uur
Meet the start-ups / Connect with the Future and boost your business

Vijf veelbelovende start-ups (ReefCircular ApS, Lignitec B.V., drip visual, Urban Reef en NAVALU) pitchen hun innovatieve oplossingen voor duurzaam, circulair en betaalbaar bouwen. Rob Buren van BouwLab R&Do en Leontien de Waal van ABNAMRO gaan vervolgens met zowel start- als grown-ups in gesprek.

Donderdag 13 juni, 14.00 – 14.30 uur
Ontdek de kracht van AI: Voor meer tijd en plezier op het werk

In een interactieve sessie demonstreren wij wat AI nu al voor je kan betekenen. Mats Bijlander, student aan de Universiteit van Amsterdam, deelt de inzichten uit zijn recente studie en koppelt deze aan de praktijk van Rob Oud van de Saak.

Donderdag 13 juni, 13.15 – 14.15 uur
Spreekuur Parallel plannen, gewoon doen!

De nieuwste versie van de online versnellingsapp Parallel plannen is live. Vul de tool in met je projectteam en schrijf je in voor het spreekuur Parallel plannen en/of parametrisch ontwerpen op de stand van BZK Volkshuisvesting. Ontvang tips over onder andere scrummen, planologische procedures, parametrisch ontwerpen en hoe je parallel plannen in de organisatie kunt inbedden. Van initiatief naar start bouw in 2 jaar in plaats van 10 tot 6, met tot wel 50% minder capaciteit. Het kan!

Maak een afspraak voor het spreekuur door een e-mail te sturen naar parallelplannen@fakton.com.

Donderdag 13 juni, 12.15 – 13.00 uur
Reasult lunchsessie: Meer kwaliteit voor minder geld door meer grip op de keten en het ontwikkelproces

Aan de lunchtafel gaat het niet over ‘klein bier’. Nee, hoe krijg je als CFO grip op beter, sneller en betaalbaar? Rob Buren deelt inzichten uit andere waardeketens en waar het geld nu wegstroomt.

Donderdag 13 juni, 13.00 13.45 uur
Rondetafelgesprek, ASR-stand

Hoe kunnen we traditionele, langdurige processen doorbreken en zorgen dat woningzoekenden snel de woning krijgen waar ze recht op hebben? Experts van WIJK, Blauwhoed en ASR presenteren hoe modulaire, natuurinclusieve woonomgevingen een betaalbaar en duurzaam thuis bieden voor duizenden Nederlanders. De discussie, onder leiding van Rob Buren, richt zich op de samenwerking tussen gemeenten, provincies en vastgoedpartners om snel woningen te realiseren. Daarnaast bespreken we hoe gronden van ASR ingezet kunnen worden voor duurzame transitie en continuïteit voor het boerenbedrijf. Een toekomstgerichte dialoog over wonen, duurzaamheid en innovatie.

Deel dit artikel

Andere artikelen