INNOVATION DINNER

biobased bouwen

Het is allang geen modewoord meer. Mycelium. Nu deze schimmeldraden steeds meer hun weg vinden in onze bouwwereld, willen wij weten: wat zijn de voor- en nadelen ervan? En wat kun je er, naast isoleren, nog meer mee?

Biobased appartementencomplex
Tijdens het gratis toegankelijke, informele Innovation Dinner van 19 juni willen we van gedachten wisselen over de potentie van 100% biobased bouwen. Rob Buren en Reyer Witteveen presenteren samen met Antwan van Haaren van DGMR de inzichten die zij opdeden in de 1ste fase van de BouwLab-studie naar een biobased appartementencomplex. Hans Borra en Roland van Driel vertellen je alles wat je wilt weten over het toepassen van mycelium. Tot slot zal architectenbureau RU+PA je inspireren met de mogelijkheden die zij zien voor dit biobased bouwmateriaal. Dit doen ze onder meer aan de hand van hun mock-up voor een hoogbouwelement, dat door Vianen is geproduceerd conform de uitgangspunten van de studie. Jouw kritische feedback nemen we graag mee naar de 2de fase: een gevalideerd en realiseerbaar ontwerp.

Sandwichtpaneel
De bouwsector is al een tijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en toepassingen om de bouw te verduurzamen. Met de komst van mycelium als bouwmateriaal kan er een goede stap gezet worden naar het verminderen van de CO2-uitstoot. Ondanks verschillende testen en projecten zijn ‘bakstenen’ van mycelium nog niet sterk genoeg voor het échte constructieve werk. In combinatie met hout kunnen we wel tussenwanden en prefab gevelelementen maken. De nieuwe ontwikkelingen van de CarbonBrix en het sandwichpaneel van Hans Borra en Roland van Driel stemmen absoluut hoopvol.

Het Innovation Dinner organiseren we in samenwerking met EDIH Digital Hub Noordwest. We streven naar een evenwichtige verdeling van deelnemers vanuit overheden, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Om deze reden kan het zijn dat je registratie voor dit Innovation Dinner niet automatisch leidt tot deelname. Wij behouden ons het recht voor om een selectie te maken van deelnemers, gebaseerd op criteria die het beste aansluiten bij de doelstellingen van ons Innovation Dinner.

Dit Innovation Dinner is kosteloos. 

  • Rob Buren, expert circulariteit en digitalisering bij BouwLab R&Do
  • Reyer Witteveen, student Bouwkunde aan Hogeschool van Rotterdam
  • Rob Wesselink en Iris van den Brink, architecten bij RU+PA architecten
  • Hans Borra, inventor/founder
  • Roland van Driel, eigenaar van Mycelco
3D Makers Zone is onderdeel van het pan-Europees netwerk van European Digital Innovation Hubs (Edih’s) Edih’s zijn one-stop shops die zijn opgericht om bedrijven te ondersteunen bij het reageren op digitale uitdagingen en om concurrerender te worden.

OVERZICHT

Time: 17:00 – 20:00

Datum : 19 – juni – 2024

DISCLAIMER

We streven naar een evenwichtige verdeling van deelnemers vanuit overheden, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Om deze reden kan het zijn dat je registratie voor dit Innovation Dinner niet automatisch leidt tot deelname. Wij behouden wij ons het recht voor om een selectie te maken van deelnemers, gebaseerd op criteria die het beste aansluiten bij de doelstellingen van ons Innovation Dinner.

Registreren