Een ‘donorgebouw’ uit Almere herbouwd in Haarlem

WSP

PROJECTSOORT: pilot

Onderdeel van: Circulair overgeheveld pand / Living lab

PROJECTPARTNERS: wsp

OPgeleverd: 2021

In 2006 heeft Bartels Ingenieursbureau (nu WSP) de uitwerking van de constructie van dit gebouw verzorgd toen dit in Almere werd geplaatst. Het relatief jonge gebouw stond op de nominatie om te worden gesloopt. 

Projectopbrengsten

Verschillende partners, waaronder WSP (sinds 2020), hebben zich aangesloten bij het initiatief om de basisstructuur van de het gebouw in Haarlem opnieuw op te bouwen. Daarnaast hebben zij gezorgd voor het constructieadvies. In het kader van circulariteit zijn gebruikte buispalen en stalen liggers toegepast voor de funderingsconstructie. De staalconstructie van de bovenbouw bestaat voor het overgrote deel uit het hergebruik van de constructiematerialen van het gebouw in Almere. Alle materialen die ‘nieuw’ toegevoegd worden, bestaan ook weer uit donormaterialen.

Over wsp

WSP Bouwt aan de duurzame leefomgeving van morgen. De lokale betrokkenheid zorgt dat zij complexe problemen vanuit verschillende invalshoeken bekijken en oplossingen leveren die bestaande kaders doorbreken. Ze adviseren, ontwerpen, beheren en ontwikkelen de wereld van morgen. Zo bouwen ze met elkaar aan een duurzame en toekomstbestendige leefomgeving.