HSB prefab gevel

Vianen

PROJECTSOORT: pilot

Onderdeel van: Circulair overgeheveld pand / Living lab

PROJECTPARTNERS: vianen

OPgeleverd: 2022

Niet alle onderdelen konden worden hergebruikt van het originele pand uit Almere. De wanden waren niet demonteerbaar dus moest er een alternatief gevonden worden. Vianen, producent van houten gevelelementen en houten kozijnen, heeft ervoor gezorgd dat er een nieuwe HSB prefab gevel kwam te staan. 

Projectopbrengsten

Met behulp van vergaande digitalisering weet Vianen het proces van calculatie tot en met productie zo veel mogelijk te automatiseren. Op basis van een slimme Vianen datastructuur wordt een HSB-element steeds verder verrijkt met informatie gedurende het proces, waardoor de kwaliteit van elk uniek element van een consistent hoog niveau is bij oplevering. Zo geldt dit proces ook als fundament voor onderhoud en hergebruik van de elementen in de toekomst.

Over vianen

VIANEN gelooft in hout. Door materialen als beton, kalkzandsteen of baksteen te vervangen door hout kan er gemiddeld tussen de 0,75 en 1 ton CO2 per kubieke meter worden bespaard. Bovendien is de energie die nodig is om hout te vervoeren minder groot dan de energie die de boom uit de atmosfeer gehaald heeft. Werken met hout is een slimme manier om energie te besparen, omdat hout zeer goed isoleert