TEGELS VAN 100% GERECYCLED PVC OP DE GEVEL VAN HET LIVING LAB

PROJECTSOORT: pilot

Onderdeel van: Circulair overgeheveld pand / Living lab

PROJECTPARTNERS: Pretty Plastic

OPgeleverd: 2023

Pretty Plastic realiseert de gevelbekleding van 1 van de wanden van het Circulaire Bouwlab met een van onze gecertificeerde façade tegels gemaakt van 100% gerecycled PVC. Hiervoor is een speciaal kleurenpatroon ontworpen op basis van het nieuwe kleurenpallet van Pretty Plastic. Deze kleuren zijn beschikbaar in drie verschillende tinten, terracotta, groen en oker. In combinatie met de grijze tegels ontstaat een unieke kleur patroon op de wand van het Circulaire Bouwlab.

Projectopbrengsten

Pretty Plastic ontwerpt en produceert sustainable bouwmaterialen van 100% gerecycled PVC, afkomstig van oude kunststof kozijnen, regenpijpen en dakgoten. De façade tegels van Pretty Plastic zijn volledig gecertificeerd en worden toegepast bij bouwprojecten over de gehele wereld. Het portfolio van Pretty Plastic producten bestaat uit façade tegels die kunnen worden toegepast voor gevel- en dakbedekking en zijn daarnaast special ontwikkeld voor geprefabriceerde bouwprocessen en daarmee tevens zeer geschikt voor hoogbouw.

Over Pretty Plastic

Pretty Plastic is een organisatie die zich tot doel heeft gesteld om sustainable bouwmaterialen te vervaardigen die een directe bijdrage leveren aan het realiseren van een circulaire economie. Onze missie is om zoveel mogelijk PVC-afval te onttrekken aan de afvalberg en hier mooie en volledig gerecyclede en gecertificeerde bouwmaterialen van te maken. Door plastic opnieuw te gebruiken en demontabel toe te passen dragen wij direct bij aan de principes van de circulariteit met betrekking tot de begrippen “refuse, reduce, reuse, recycle, repair.”

refuse, reduce, reuse, recycle, repair