SCHIMMEL ALS ISOLATIE LATEN GROEIEN IN HET LIVING LAB

Mycelco

PROJECTSOORT: pilot

Onderdeel van: Circulair overgeheveld pand / Living lab

PROJECTPARTNERS: Mycelco

OPgeleverd: 2021

Mycelco heeft als experiment mycelium ter plekken laten groeien in het living lab dat fungeert als isolatiemateriaal. In een deel van de vloer is het mycelium is ter plekke gestort en na 5 dagen gegroeid tot een vaste laag van 12 cm isolatie. 

Projectopbrengsten

Mycelium is technisch gezien een schimmel – nog eenvoudiger gezegd: een soort zwammen draden van paddenstoelen. Mycelium is namelijk het ondergrondse netwerk van de zwamvlok van de vrucht die wij paddenstoel noemen. Het is een levend organisme dat bestaat uit een ondergronds netwerk van draden dat kilometers ver kan groeien. Specifieke eigenschappen van bepaald mycelium gebruikt Mycelco bij haar toepassingen. Het is sterk, beloopbaar, waterwerend, vlamwerend en uiteraard volledig biologisch en uiteindelijk dus ook volledig composteerbaar.
Mycelco
Mycelco is een biotechnologisch bureau dat zich specialiseert in ecologische toepassingen met schimmels, planten en bacteriën. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van bioremediation en mycoremediation.

Over MyCelco

Mycelco is een biotechnologisch bureau dat zich specialiseert in ecologische toepassingen met schimmels, planten en bacteriën. Mycelium is technisch gezien een schimmel – nog eenvoudiger gezegd: een soort zwammen draden van paddenstoelen. Mycelium is namelijk het ondergrondse netwerk van de zwamvlok van de vrucht die wij paddenstoel noemen. Het is sterk, beloopbaar, waterwerend, vlamwerend en uiteraard volledig biologisch en uiteindelijk dus ook volledig composteerbaar.