Living lab officieel geopend

7 februari 2023 was de officiële opening van het BouwLab Living Lab

Tijdens de Week van de Circulaire economie werd het nieuwe Living Lab van BouwLab officieel geopend. Dit in aanwezigheid van alle partners die de afgelopen periode gezamenlijk hard aan dit project hebben gewerkt. Na een tijd van demonteren, vervoeren, vergaderen, vergunningen, passen, meten en vooral bouwen was het nu tijd voor de feestelijke opening!

Het Living Lab is vanaf nu open voor bedrijven die willen innoveren en experimenteren op het gebied van duurzaamheid en technologie. En natuurlijk om nieuwe projecten op te starten die verdere digitalisering, industrialisatie en verduurzaming van de bouw mogelijk maken. Maar vooral is het Living Lab een toonbeeld dat laat zien dat circulair bouwen echt mogelijk is. Daarnaast is elke partij in de bouw van harte welkom om een kijkje te nemen naar de ‘best practices’ rondom de innovatieve en duurzame oplossingen waar dit gebouw uit is opgebouwd.

Stadsblad Magazine
Deze middag overhandigde Rutger Büch van Cirkelstad symbolisch tijdens het studiogesprek het digitale magazine aan Esther ’t Hoen, projectleider circulaire bouweconomie van het Ministerie van BZK en wethouder Robbert Berkhout, gemeente Haarlem. In het magazine staat een artikel over de realisatie van het Living Lab. Lees het artikel hier.

Wil je het studiogesprek terug kijken?
BouwLab TV – Deel 1
BouwLab TV – Deel 2

Share this Post