Community of Practice

Het digitale huis van de toekomst

Woningcorporaties maken een stille revolutie door. Dankzij kunstmatige intelligentie, robotica, internet of things, big data, blockchain of 3D-Printing verandert het bezit langzaam maar geleidelijk in bijna zelfdenkende entiteiten: smart buildings.

Om al deze toepassingen optimaal te kunnen benutten werken een aantal woningcorporaties samen onder begeleiding van Bouwlab R&Do in de Community of Practice “Digitale huis van de toekomst”. Het doel van deze CoP is om ervaring op te doen met de verschillende use cases en om met deze learnings een showcase te bouwen en de kennis te delen met andere woningcorporaties. De CoP bestaat uit de volgende woningcorporaties: De Alliantie, KleurrijkWonen, Cazas Wonen, Parteon en Trivire.

Het evenement van 3 april was de afsluiting van de CoP ‘Het digitale huis van de toekomst’. De afgelopen twee jaar hebben de leden van deze CoP geëxperimenteerd met data gestuurd onderhoud. De resultaten hiervan werden gepresenteerd aan de aanwezigen. Woningcorporaties De Alliantie en KleurrijkWonen deelden hun ervaringen op het gebied van het digitaliseren van vastgoed en de mogelijkheden van Digital Twins. Daarmee werd het duidelijk hoe deze technologie woningcorporaties helpt bij het verbeteren van hun werkprocessen. 

De CoP maakt een doorstart met de nieuwe CoP ‘de vernieuwde stad’. Ben je benieuwd naar de voortgang en wil je op de hoogte blijven? Meld je dan nu aan! 

Blijf op de hoogte