TOOLBOX 40-JARIG BESTAAN
Studio PIET BOON

Onlangs kregen wij een interessante vraag van Studio Piet Boon. Voor de tentoonstelling ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum, wilden zij hun toekomstvisie vertalen naar een tastbaar product. Samen ontwikkelden we de Material Box; een “blokkendoos” die het publiek de mogelijkheden van duurzaam design laat zien. De Box bestaat uit verschillende elementen van bijzondere materialen: PLA+Hennep, Stone Print en Vibers. Deze zijn geprint bij 3DMZ. Deze materialen zijn gemaakt van organische grondstoffen, en dragen bij aan de reductie van CO2 in de atmosfeer. Deze materialen zijn zo veelzijdig dat stijl en vorm niet tegenover duurzaamheid staan, maar juist hand in hand gaan met een duurzame toekomst.

Materialen

PLA+HENNEP: De fusie van organisch plastic en hennep creëert een duurzaam materiaal dat esthetiek koppelt aan functionaliteit, terwijl het bijdraagt aan de reductie van CO2. Dit is de toekomst van milieubewust design.

STONE PRINT: Met Italiaans marmerresidu en binder jetting zijn elementen gecreëerd die betonachtige stevigheid bieden met de verfijning van natuursteen. Het resultaat is een materiaal dat zowel visueel indrukwekkend als duurzaam is, perfect voor de volgende 40 jaar van Studio Piet Boon.

VIBERS: Bioplastics, verrijkt met CO2-absorberende olifantgrasvezels, beloven een baanbrekende verandering in de toekomstige designpraktijken.

Tentoonstelling

Met trots geproduceerd door 3DMZ & Woodwork. Deze materialen zijn een ode aan de toekomstige richting van duurzaam design en de blijvende erfenis van Studio Piet Boon.

Tot eind januari 2024 is de Toolbox te zien tijdens de tentoonstelling in de showroom van Studio Piet Boon, Skoon 78, 1511 HV te Oostzaan

SHARE THIS POST

Other Post