3D-scanning en digitale productie biedt uitkomst bij gevelrenovatie Amsterdam

3DMZ en BouwLab hebben onlangs bijgedragen aan de renovatie van een historisch pand in Amsterdam met behulp van geavanceerde 3D-technologieën. Door gebruik te maken van 3D-scanning en digitale productie, hebben we ervoor gezorgd dat bepaalde sierelementen op een pand op een nieuwe, digitale manier weer zijn hersteld.

Het proces begon met het zorgvuldig scannen van de gevelelementen van het pand die nog wél in goede staat waren, wat een gedetailleerd digitaal model opleverde. Deze modellen werden vervolgens door onze 3D sculpters digitaal gerenoveerd en verwerkt tot perfecte modellen. Dit stelde ons in staat om nauwkeurige kopieën te maken van de originele gevelonderdelen, die door de jaren heen waren versleten of beschadigd. Dankzij digitale productie in verschillende materialen konden deze onderdelen exact worden gerepliceerd, wat niet alleen zeer veel tijd bespaarde, maar ook zeer hoge kosten.

De innovatieve combinatie van 3D-scanning en digitale productietechnieken biedt niet alleen een oplossing voor het behoud van erfgoed, maar draagt ook bij aan het digitale waardeketen voor restauratiewerk. Wat vooral belangrijk is, is dat door de 3D-scans in combinatie met het digitale ‘oppoetswerk’ er nu altijd een perfect digitaal model van aanwezig is dat op aanvraag op verschillende manieren digital kan worden vervaardigd.

Door digitale technologieën efficiënt te gebruiken en precisie te waarborgen, spelen we een cruciale rol in het herdefiniëren van renovatieprocessen. De samenwerking tussen traditionele architecturale technieken en moderne technologieën maakt dit project een baanbrekend voorbeeld voor toekomstige stadsrenovaties.

Ben je op zoek naar een zelfde soort oplossing? Neem dan gerust contact met ons op via Peter van den Bosch
peter@3dmz.nl of bel naar 0857500433

Deel dit artikel

Andere artikelen